Via bikepacking ga je met lichtere bepakking in/op je frame sneller en eenvoudiger onderweg kunnen zijn (in vergelijking met tassen op rekjes). Je fiets zal ook op MTB trails veel beter bestuurbaar zijn dan met zwaar gevulde panniers bevestigd op rekken vooraan/achteraan je fiets. Daarbovenop als je geen rekjes hebt, kunnen de bouten waarmee die vast zitten op ruwe ondergrond niet los gaan rammelen.

Dit kan een goeie oplossing zijn voor micro-adventures, woon-werk, ultra-endurance racing of voor wereldreizigers.

M-bikes test vele producten om jullie beter te kunnen adviseren... want elke fietser is anders qua noden, budget en fiets. 

Maar als er een home-made manier is om aan jouw vraag te beantwoorden, gaan we je daar zeker ook mee helpen.  

 

Revelate Designs

Revelate Designs was het eerste bedrijf dat rond 2006 op grotere schaal bikepacking bags begon te produceren. Ondertussen zijn ze al een heel stuk verder geevolueerd, en dat zie je ook aan hun producten: top kwaliteit met heel interessante details en de allerbeste afwerking en duurzaamheid. Ondertussen hebben ze ook al heel wat producten die waterdicht zijn. Een Revelate bag koop je niet voor 1 zomer te gebruiken, maar als je je materiaal een beetje verzorgt, rijdt je er binnen 10 jaar nog mee rond!

More about Revelate Designs - Prijslijst en foto's  (NEW)

 

Salsa / Salsa EXP

Salsa frame bags, Anything Cages en Anything bags, en de nieuwe Salsa EXP framebag / toptube bag en Anything Cradle (of de kit) zijn perfect op maat van de Salsa fietsen gemaakt. Maar kunnen ook op andere fietsen goed passen. De Anything Cradle is ook weer een uniek product, waarbij je handlebar bag niet meer heen en weer zal bewegen.

More about Salsa / Salsa EXP - Prijslijst en foto's (NEW) & SALSA EXP framebag size guide

 

Acepac

Acepac is een nieuwe producent van bikepacking bags en rugzakken. Instapmodellen voor zij die bikepacking eens willen proberen. Zonder bepaalde details of de waterdichtheid van de grotere merken. Maar voor bepaalde items zou ik die wel heel erg aanraden. Of gewoon voor de prijsbewuste, startende bikepacker die het niet allemaal zelf wil ineen knutselen. 

More about Acepac - Prijslijst en foto's volgen

 

Nemo Equipment

Nemo Equipment maakt lichtgewicht camping gear. De meeste producten zijn niet specifiek voor bikepacking, behalve een paar zoals de Apollo 3P tent, of de Moonwalk / Argali slaapzak, of de Tensor Field slaapmat. En ook het lichtgewicht Fillo (Elite) opblaasbaar kussentje is een aanrader voor een goeie nachtrust (ook al duurt die maar een paar uur).

Super kwaliteit, lichtgewicht van een kleine Amerikaanse producent. Alles van Nemo is te bestellen via M-bikes. En enkele zaken hebben we gewoon op stock. Vraag ernaar indien dit je interesseert.

More about Nemo Equipment - Prijslijst en foto's volgen

 

Porcelain Rocket (NEW! -  nu te bestellen)

Porcelain Rocket is een kleine bikepacking bag producent met vrij innovatieve producten zoals de Mr. Fusion. Deze producten worden in kleine oplage, hand-made geproduceerd, en elke maand komt een kleine lading naar Europa. Wil je hier iets van, vraag er dan op tijd naar. 

More about Porcelain Rocket - Prijslijst Porcelain Rocket EUR (incl fotos)

 

Components - o.a. Ritchey / Salsa / SQ-Lab

Ritchey VentureMax dropbar. Salsa Woodchipper, Cowchipper, Cowbell dropbar. En andere triathlonsturen, SQ-Lab innerbarends, ergonomische handvatten, zadels, e.d. 

Ook Onza, Schwalbe, Continental, Ritchey, 45NRTH banden, Crankbrothers multi-tools en pompen, e.d.

More about Ritchey components 

 

Andere

Bike Shield stickers: dit is wellicht 1 van de beste 'bikepacking' producten. Dit plak je ter bescherming op je frame vooraleer je je tassen ophangt. Beschikbaar in shiny of matte doorzichtige tape, in pakket voor dunne frame-buizen of voor dikke carbon frames. Uiteraard kan je ook ducked tape of electrische tape of iets dergelijks gebruiken. Maar deze clear tape is toch veel kwalitatiever, verkleurt niet, wordt niet hard, en als je die eraf haalt blijven er geen lijmresten achter. 

Wil je dat liever laten aanbrengen of op zoek naar tips om dit goed aan te brengen? Ik kan je ermee helpen.

Exposure bike lights, SON dynamo hubsShutter Precision dynamo hubs, Busch+Mueller lights en USB-converters, e.d.

More about other    - Prijslijst en foto's volgen

 

 
Go to top
Template by JoomlaShine