Ben je er klaar voor?

Dat heb ik de laatste dagen regelmatig gehoord. Familie, vrienden, collega’s vragen of ik klaar ben voor mijn aanstaande avontuur op de Tuscany Trail. Moeilijke vraag om te beantwoorden. Want wanneer weet je of je ergens klaar voor bent? Meestal weet je het pas nadien, wanneer je merkt dat je je geen zorgen moest maken & je eigenlijk wel klaar was.

Ik ben alvast klaar om de Tuscany Trail op mij af te laten komen. En klaar om veel ervaring op te doen over mijn eigen limieten. Ook om de fiets en het materiaal beter te leren kennen. Het wordt mijn eerste uitgebreide ervaring met de Nemo Equipment spullen en Revelate en Acepac tassen.

Materiaal, mentaal, fysiek klaar?

Is je materiaal klaar? Lijstjes maken. Lijstjes afvinken. En opnieuw inpakken. Moet dit echt mee? Kan ik dit niet thuis laten? Waar kan ik nog wat gewicht uitsparen? Werkt het licht, dynamo en USB-lader goed? Hoeveel eten en drank meenemen vanaf dag 1? Welke kledij meenemen met de voorspelde weers-omstandigheden?

Iemand vroeg me vorige week: “je neemt toch ook een reserve koersbroek mee?” …. “Euh nee, gewoon die ik aan heb. Is die nat, dan droogt ie wel, …”

Mentaal klaar om zo’n lange afstand ‘alleen’ te fietsen? Ik weet het niet, nog nooit gedaan. We zullen wel zien.

Fysiek klaar voor de lange afstand? Idem, nog nooit gedaan. We zullen wel zien wat het lichaam zegt, en zal me er dan aan aanpassen.

Is de fiets er klaar voor? Dat zeker, de Cutthroat knalde gisteren nog over de onverharde banen en staat al te blinken van ongeduld om te vertrekken.

Salsa Cutthroat, bikepacking, Tuscany Trail, adventure, M-bikes

Tijdens het event, kan je mij volgen op: